Batterijen

In deze categorie vindt u alle niet-oplaadbare batterijen.
De batterijen zijn onderverdeeld in categorieën.
Oplaadbare batterijen vindt u in een andere categorie.

Alkaline batterijen zijn niet oplaadbare batterijen, ook wel wegwerp batterijen genoemd.

De alkaline batterijen zijn veruit de meest gebruikte batterijen, het meest gebruikte formaat is de AA batterij ook bekend als de penlite batterij. Andere veel gebruikte formaten zijn de AAA, C, D en het 9 volt blokje. Deze vindt u allemaal terug in het assortiment.

De alkaline batterijen zijn in verschillende apparaten te gebruiken zoals speelgoed, afstandsbedieningen, draadloze toetsenborden, zaklampen en camera’s.

Voor apparatuur dat veel energie verbruikt adviseren we oplaadbare batterijen te gebruiken. Ook als u regelmatig uw batterijen moet vervangen adviseren we oplaadbare batterijen, u heeft de investering er zo uit.

U kunt naar de artikelen gaan met de zoekfunctie of via het menu. Kunt u een batterij niet vinden?
Neem dan gerust contact met ons op.

Subcategorieën

 • AA batterij - Penlite

  De AA batterij is de meest gebruikte batterij. Deze is voor verschillende toepassingen te gebruiken zoals speelgoed, afstandsbedieningen, draadloze toetsenborden en camera's.
  Ook bekend als AA, LR6, MN1500, AM3, UM3, HP7, D14, mignon, penlight.

 • AAA batterij - Mini-penlite

  De AAA batterij wordt voor veel verschillende toepassingen gebruikt zoals afstandsbedieningen, MP3-spelers, speelgoed en vele andere toepassingen.
  Ook bekend als LR03, MN2400, AM4, HP16, micro batterij, potlood batterij.

 • 9V blokbatterij

  Het 9 volt blokje wordt voor veel verschillende toepassingen gebruikt voor lang aanhoudende energie voor constante stroomverbruikers.
  Ideaal voor gebruik in apparaten met een hoog stroomverbruik. De cellen zijn speciaal geschikt voor apparaten die veel stroom verbruiken, zoals digitale camera's, camcorders, MP3-spelers, etc. 

 • C batterij

  Een minder voorkomende batterij is de C batterij ook wel engelse staaf of baby batterij genoemd.
  Ook bekend als LR14, UM2, MN1400, HP11 en baby batterij.

 • D batterij - Monocel

  De alkaline D batterijen worden toegepast in apparaten die weinig en af en toe stroom gebruiken, zoals zaklampen, speelgoed, voor nood in uw duiklamp en laserapparatuur.
  Ook bekend als LR20, MN1300, UM1, HP2 en Mono batterij.

 • Knoopcel batterij

  Een knoopcel (Engels: button cell, ook coin cell) is een schijfvormige batterij, ongeveer ter grootte van een knoop.
  In tegenstelling tot bij grotere batterijen is de behuizing doorgaans met de pluspool en het dekseltje met de minpool verbonden. Er is slechts één batterijcel.
  Er zijn veel soorten knoopcellen in allerlei maten en met uiteenlopende spanningen en energie-inhoud. Knoopcellen worden toegepast in veel draagbare elektronische apparaten die een zeer gering stroomverbruik hebben. In kleine apparaten, zoals horloges, zou een grotere batterij onpraktisch zijn. Meestal worden deze apparaten inclusief het batterijtje verkocht en niet zelden is de levensduur van de knoopcel langer dan van het apparaat. Voorbeelden hiervan zijn: horloges, rekenmachines, analoge camera's, digitale camera's, memorecorders, mp3-spelers, afstandsbedieningen, computers, allerlei speelgoed en dergelijke. Ook in hoortoestellen vindt men een knoopcel, hier echter niet om het geringe stroomverbruik maar omdat een knoopcel klein is.