Oplaadbare Batterijen

Sinds de eerste oplaadbare batterij zijn er verschillende technologieën die worden gebruikt. Zo heb je NiMH, NiCd en NiZn batterijen. Tegenwoordig wordt vooral de NiMH-technologie gebruikt. Deze afkorting staat voor Nikkel Metaal Hydride. Deze types worden vooral gebruikt vanwege het beperkte memory-effect, ook wel een ‘luie batterij’ genoemd. Sommige types oplaadbare batterijen houden na een tijd namelijk minder lang de spanning vast en zijn dan dus snel leeg.

In deze categorie vindt u alle oplaadbare batterijen.
De batterijen zijn onderverdeeld in categorieën. Niet-oplaadbare batterijen vindt u in een andere categorie.
U kunt naar de artikelen gaan met de zoekfunctie of via het menu. 
Kunt u een batterij niet vinden?
Neem dan gerust contact met ons op.

Subcategorieën

 • AA oplaadbare batterij - Penlite

  De AA batterij is de meest gebruikte batterij. Deze is voor verschillende toepassingen te gebruiken zoals speelgoed, afstandsbedieningen, draadloze toetsenborden en camera's.
  Ook bekend als AA, HR6, penlite, mignon.

 • AAA oplaadbare batterij - Mini-penlite

  De AAA batterij wordt voor veel verschillende toepassingen gebruikt zoals afstandsbedieningen, MP3-spelers, speelgoed en vele andere toepassingen.
  Ook bekend als AAA, HR3, HR03, micro.

 • 9V oplaadbare blokbatterij

  Het 9 volt blokje wordt voor veel verschillende toepassingen gebruikt voor lang aanhoudende energie voor constante stroomverbruikers. Ideaal voor gebruik in apparaten met een hoog stroomverbruik. De cellen zijn speciaal geschikt voor apparaten die veel stroom verbruiken, zoals digitale camera's, camcorders, MP3-spelers, etc.

 • C oplaadbare batterij

  Een minder voorkomende batterij is de C batterij ook wel engelse staaf of baby batterij genoemd.
  Ook bekend als C, HR14, kleine staaf, baby cell, Engelse staaf.

 • D oplaadbare batterij - Monocel

  De D batterijen worden toegepast in apparaten die weinig en af en toe stroom gebruiken, zoals zaklampen, speelgoed, voor nood in uw duiklamp en laserapparatuur
  Ook bekend als D, HR20, mono, monocel.